Teken de petitie!

Een voorbeeld uit de praktijk:

Merel is 13 jaar en komt uit Hoofddorp. Haar ouders zijn een jaar geleden gescheiden en haar vader is weer terug gegaan naar Duitsland en ze ziet hem nog maar weinig. Merel is een jaar geleden naar de brugklas gegaan, al een spannende gebeurtenis op zich, maar door de scheiding van haar ouders heeft dit een nog grotere impact op haar en haar schoolprestaties. Merel zit niet meer lekker in haar vel, kan moeilijk mee komen op school en heeft weinig vriendinnetjes. Moeder zit momenteel op bijstandsniveau en de thuis situatie heeft ervoor gezorgd dat Merel na schooltijd altijd alleen naar huis gaat en verdrietig op haar kamer zit, zonder haar huiswerk te doen.

De school van Merel merkte gelukkig al vrij snel op dat ze niet goed in haar vel zat, geen zelfvertrouwen heeft in haar schoolwerk (haar dyslexie hielp daarbij ook niet) en alleen is. Haar schoolprestaties lijden daaronder, terwijl Merel glansrijk door haar basisschool periode is gegaan. Tijd om in te grijpen vond haar school!

Merel werd aangemeld bij de Maltha foundation, omdat de moeder van Merel niet de financiële middelen heeft haar na schooltijd op begeleiding aan te melden. De Maltha foundation komt dan meteen in actie! Merel verdient een mooie schoolcarrière met veel zelfvertrouwen. Tijd om haar dat weer terug te geven!

Merel krijgt, samen met een aantal andere kinderen van school samen een training om te werken aan studievaardigheden, planvaardigheden, omgaan met je zwaktes waardoor haar zelfvertrouwen weer kan opbloeien. Nu gaat Merel weer met zelfvertrouwen naar school, heeft een paar hechte vriendinnen en haar schoolresultaten zijn omhoog gegaan.

Merel is zeker niet de enige in deze situatie. Duizenden kinderen in Nederland hebben hulp nodig bij hun schoolcarrière. Maar in veel gezinnen zijn er hier geen financiële middelen voor. Elk kind verdient dat extra steuntje in de rug bij leren en een mooie toekomst. En een mooie toekomst begint altijd met onderwijs.

Met uw handtekening kunnen wij dit probleem kenbaar maken via een groter publiek en bij de politiek. Want investeren in onze kinderen zorgt voor een beter Nederland! Laten we kinderen zoals Merel helpen. Teken daarom onze petitie en investeer hiermee in de toekomst van onze kinderen!

Teken de petitie.

De Maltha foundation gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij zullen uw gegevens niet gebruiken voor commerciële doeleinden of aan derden verlenen. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor eigen administratie en om u op de hoogte te houden van onze ontwikkelingen binnen de foundation indien gewenst.

0