Veelgestelde vragen

Wat doet de Maltha foundation?

Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen te begeleiden bij hun schoolprestaties en hun een glansrijke schoolcarrière te bieden. Want elk kind heeft recht om met zelfvertrouwen en positiviteit naar school te gaan.

Waarom zou ik de Maltha foundation steunen?

Onze kinderen zijn de toekomst en in de toekomst moet je investeren. De Maltha foundation ondersteunt kinderen die moeite hebben om mee te komen op school en door ons te steunen draagt u een steentje bij om er voor te zorgen dat ook zij een toekomst hebben.

Hoe kan ik een donatie doen?

U kunt gebruik maken van onze donatie pagina om een donatie te maken aan de Maltha foundation. U krijgt daarbij de keuze uit een éénmalige donatie of een regelmatige donatie per periode op te zetten. Daarnaast kunt u ook geld overmaken naar onze bankrekening.

Hoe kan ik mijn maandelijkse donatie stop zetten?

Wanneer u een maandelijkse donatie geeft aan De Maltha foundation dan kunt u deze stopzetten door een email te sturen naar info@demalthafoundation.nl met  het onderwerp ‘stopzetten maandelijkse donatie’.

Hoe kan ik een kind aanmelden?

Kinderen kunnen aangemeld worden door ouders, begeleiders/mentoren of docenten van de leerling, zorg instanties, zorg coördinatoren en overige personen en instanties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind. Deze kinderen kunnen aangemeld worden via het aanmeldformulier.

Wat zijn de criteria om als kind in aanmerking te komen?

Bij een aanmelding van een kind wordt gekeken of de omstandigheden van het kind voldoen aan de criteria van de Maltha foundation met betrekking tot de financiële situatie van het gezin. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de resultaten van het kind binnen het onderwijs, het advies en inschatting van de docenten van het kind en het advies van een WO opgeleide pedagoog.

Heeft De Maltha foundation de ANBI-status?

Ja, De Maltha foundation heeft sinds 1 januari 2017 de ANBI-status.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt mijn geld besteed?

Uw geld wordt besteed aan het bekostigen van extra ondersteuning voor kinderen die een achterstand hebben opgelopen op school en deze extra ondersteuning niet vanuit het gezin zelf kunnen bekostigen. De vorm waaruit deze ondersteuning zal bestaan wordt op maat afgesteld op het kind en zijn/haar omstandigheden.

Daarnaast zal een klein deel, nooit meer dan 15%, van uw donatie gebruikt kunnen worden voor de dagelijkse kosten van de stichting.

Hoe wordt verantwoording afgelegd?

De Maltha foundation legt aan het begin van het jaar een verantwoording af over de werkzaamheden van de foundation in het afgelopen jaar. Hier wordt een jaarlijks verslag over geschreven en gepubliceerd op onze website.

Daarnaast zal de Maltha foundation ook regelmatig testimonials schrijven voor onze website zodat u op de hoogte kan blijven van de activiteiten van de foundation.

Waar kan ik het jaarverslag inlezen?

Het jaarverslag van de Maltha foundation wordt na afloop van het jaar opgemaakt en daarna gepubliceerd op onze website. U kunt het jaarverslag van het afgelopen jaar vinden op deze pagina.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

Wij zullen regelmatig nieuws en testimonials over de werkzaamheden van de organisatie op de website plaatsen. Daarnaast kunt u zich ook opgeven voor onze elektronische nieuwsbrief door onderstaand formulier in te vullen.

0